We mogen weer showen!


WRAN erkende wedstrijden en het Coronavirus vanaf 1 juli

WRAN Erkende Wedstrijden zijn vanaf 1 juli weer toegestaan, mits de regelgeving van de rijksoverheid worden gevolgd.

In navolging op de persconferentie van het kabinet van gisteren, waarin werd aangegeven dat sportevenementen weer mogelijk zijn vanaf 1 juli, geven we vandaag meer informatie aan wedstrijdorganisaties en ruiters.

 

Wat betekent dit besluit voor wedstrijdorganisaties?

Vanaf 1 juli mogen er weer wedstrijden georganiseerd worden, uiteraard met inachtneming van de spelregels voor de sport in Nederland vanaf 1 juli en van de (hygiëne-) maatregelen van de overheid en het RIVM.

Wedstrijdorganisaties kunnen weer conform de aanvraagprocedure via het WRAN Wedstrijdsysteem nieuwe wedstrijden aanvragen. De reeds eerder ontvangen aanvragen voor wedstrijden na 1 juli mogen nu alsnog doorgaan.

Een dringend advies aan wedstrijdorganisaties, zorg in lijn met de richtlijnen van het RIVM voor een online betaalmogelijkheid voor het innen van inschrijfgeld. Op deze manier ontstaan er geen wachtrijen op het secretariaat en kan persoonlijk contact beperkt worden.

WRAN Virtual Horse Show wedstrijden blijven ook gewoon bestaan. Deze wedstrijden kunnen dus ook nog steeds worden aangevraagd en reeds aangevraagde wedstrijden kunnen gewoon doorgaan.

 

Wat betekent dit besluit voor deelnemers?

Te allen tijde dienen de spelregels voor de sport in Nederland vanaf 1 juli en de basisregels (hygiëne-) maatregelen van de overheid en het RIVM voor iedereen in acht genomen te worden.

Inschrijven voor wedstrijden kan enkel via het WRAN Wedstrijdsysteem, zodat de WRAN regie kan houden.

Als de mogelijkheid geboden wordt, betaal dan online of (contactloos) via de pin.

Geef elkaar de ruimte! De volgende regels blijven in Nederland, dus ook in de paardensport, van kracht:

  • Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen;
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • Was vaak je handen;
  • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.