WRAN erkende wedstrijden zijn vanaf 26 juni weer toegestaan


WRAN erkende wedstrijden en het Coronavirus vanaf 26 juni 2021

WRAN Erkende Wedstrijden zijn vanaf 26 juni weer toegestaan, mits de regelgeving van de rijksoverheid worden gevolgd.

In navolging op de persconferentie van het kabinet van 18 juni 2021, waarin werd aangegeven dat amateur sportwedstrijden weer mogelijk zijn vanaf 26 juni, geven we vandaag meer informatie aan wedstrijdorganisaties en ruiters.

 

Wat betekent dit besluit voor wedstrijdorganisaties?

Vanaf 26 juni mogen er weer wedstrijden georganiseerd worden, uiteraard met inachtneming van de spelregels voor de sport in Nederland vanaf 26 juni en van de (hygiëne-) maatregelen van de overheid en het RIVM.

Wedstrijdorganisaties kunnen weer conform de aanvraagprocedure via het WRAN Wedstrijdsysteem nieuwe wedstrijden aanvragen.

Een dringend advies aan wedstrijdorganisaties, probeer te zorgen, in lijn met de richtlijnen van het RIVM, voor een online betaalmogelijkheid voor het innen van inschrijfgeld. Op deze manier ontstaan er geen wachtrijen op het secretariaat en kan persoonlijk contact beperkt worden.

WRAN Virtual Horse Show wedstrijden blijven ook gewoon bestaan. Deze wedstrijden kunnen dus ook nog steeds worden aangevraagd en reeds aangevraagde wedstrijden kunnen gewoon doorgaan.

 

Wat betekent dit besluit voor deelnemers?

Te allen tijde dienen de spelregels voor de sport in Nederland vanaf 26 juni en de basisregels (hygiëne-) maatregelen van de overheid en het RIVM voor iedereen in acht genomen te worden.

Inschrijven voor wedstrijden kan, zoals altijd, enkel via het WRAN Wedstrijdsysteem.
Als de mogelijkheid geboden wordt, betaal dan online of (contactloos) via de pin.

Geef elkaar de ruimte! De basisregels blijven in Nederland, dus ook in de paardensport, van kracht:

  • Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen;
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • Was vaak je handen;
  • Vermijd drukke plekken.