Jeugd


De WRAN kent jeugdleden, waarvoor 2 speciale klassen beschikbaar zijn namelijk de Novice Jeugd (toegankelijk voor jeugdruiters met een L4 of L3 status) en Jeugd (toegankelijk voor jeugdruiters met een L2 of L1 status). Leden vanaf 8 jaar tot en met 18 jaar worden gezien als jeugdleden. Ben je op 1 januari van het lopend jaar nog 18 mag je dat hele jaar nog starten in de jeugdklassen. De 2 jeugd levels hebben ieder hun eigen competitie waarin men WRAN Champion kan worden. De L5 klasse is toegankelijk voor ruiters vanaf 6 jaar oud. Deze klasse is bedoeld voor de beginnende ruiter, hierin wordt bijvoorbeeld nog geen galop gevraagd maar geeft geen toegang tot de Novice Jeugd- of Jeugdklasse.

De WRAN wil graag de jeugd in Nederland stimuleren om te gaan western rijden. Hiervoor ondernemen wij verschillende activiteiten waarmee we jonge mensen en kinderen hopen te bereiken om hun vervolgens enthousiast te maken over over de western sport.

Zo heeft de WRAN haar medewerking verleent aan het nieuwe handboek ‘Leer paardrijden met plezier’ waar nu, naast de vele andere paardensport disciplines’ ook het western rijden in wordt beschreven. Het handboek wordt door veel maneges gebruikt ter ondersteuning bij het invullen van de lessen. Hiermee hopen we jonge ruiters in het hele land te bereiken wanneer zij voor het eerst gaan paardrijden bij een manege bij hun in de buurt.

Ook organiseert de WRAN een WRAN Jeugddag. Op deze dag zijn leden en niet-leden welkom, er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals demonstraties, clinics en workshops. Er worden spelletjes gedaan, pony gereden en nog veel meer. De toegang is gratis. Houdt voor meer informatie over de WRAN Jeugddag onze Facebookpagina https://www.facebook.com/WRANorganisatie in de gaten.

Daarnaast is de WRAN druk aan de slag met een jeugdteam, jonge gemotiveerde ruiters die graag onderdeel uit willen maken van het WRAN jeugdteam. Dit team komt in aanmerking voor diverse clinics en trainingsdagen welke worden gegeven door een WRAN erkende trainer. Meer informatie hierover vind je op de pagina ‘WRAN Western Riding Jeugdteam‘.