WRAN Wedstrijd Levels


Iedere deelnemer aan WRAN-wedstrijden is ingedeeld in klassen, gebaseerd op levels, waarbij L5 de lichtste-, en de Topklasse de zwaarste klasse is. Door promotie kan een deelnemer een volgende klasse bereiken.

Klasse L5
Klasse L5 is één van de 2 instapklasses voor beginnende ruiters voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Zodra een ruiter 6 jaar is mag hij/zij meedoen in deze klasse. Als een ruiter in deze klasse (op 1 januari van het lopende jaar) 8 jaar is, heeft hij/zij de keus om over te stappen naar L4.
In deze klasse wordt nog geen galop gevraagd. De deelnemer leert om te gaan met de procedures die gelden op een westernwedstrijd.
Lees meer over L5 >>

Klasse L4
Klasse L4 is het andere instapniveau, voor ruiters vanaf 8 jaar en ouder. Als je voor het eerst start, ouder bent dan 8 jaar, wordt je standaard ingedeeld in de L4 klasse. Wil je liever in de L5 klasse starten dan moet je dit aangeven op het lidmaatschapsformulier. Van deelnemers en paard worden de basisgangen en –manoeuvres van de westernsport verlangd, waarbij de nadruk meer ligt op techniek en minder op snelheid van de uitvoering.
Lees meer over L4 >>

Klasse L3
Klasse L3 is bedoeld voor de gevorderde westernruiter die de basis beheerst. In deze klasse wordt een begin gemaakt met vlottere uitvoering van de manoeuvres, worden de manoeuvres sneller achter elkaar gevraagd, en kunnen samengestelde manoeuvres gevraagd worden.
Lees meer over L3 >>

Klasse L2
Klasse L2 is bedoeld voor de gevorderde westernruiter. In deze klasse wordt verwacht dat de manoeuvres technisch correct en met een zekere vlotheid worden uitgevoerd. In deze klasse kunnen de moeilijkste manoeuvres gevraagd worden, doch minder dicht achter elkaar in het parcours c.q. van iets grotere afmetingen dan in de L1 klasse.
Lees meer over L2 >>

Klasse L1
Klasse L1 is bedoeld voor de vergevorderde westernruiter. In deze klasse wordt verwacht dat de manoeuvres technisch correct en zeer vlot worden uitgevoerd. In deze klasse kunnen alle combinaties van de moeilijkste manoeuvres gevraagd worden. De disciplines worden uitsluitend in westernstijl aangeboden.
Lees meer over L1 >>

Topklasse
De Topklasse is bedoeld voor de zeer ervaren en professionele westernruiter. In deze klasse wordt verwacht dat de manoeuvres technisch zeer correct en zeer vlot worden uitgevoerd.
In deze klasse kunnen alle combinaties van de moeilijkste manoeuvres gevraagd worden. De disciplines worden uitsluitend in westernstijl aangeboden.
Lees meer over Topklasse >>

Jeugdklassen
Naast de klassen L5 t/m L1 welke voor ruiters vanaf respectievelijk 6 en 10 jaar toegankelijk zijn, kent de WRAN ook 2 jeugdklassen. Deze mogen door de organisatie naast de normale klassen worden uitgeschreven, maar altijd novice-jeugd en jeugd.
Lees meer over Jeugdklassen >>

WRAN Earn Money (WEM) klasse
De WEM klasse is bedoeld voor de gevorderde westernruiter. De WEM kan voor ieder onderdeel uitgeschreven worden. De organisatie zorgt eventueel voor added money en een deel van het inschrijfgeld wordt hier aan toegevoegd (pay back systeem). Added money is niet verplicht maar maakt het voor deelnemers wel meer aantrekkelijk. WEM onderdelen zijn optioneel, het is aan de organisatie om te beslissen of en voor welke onderdelen ze worden uitgeschreven.
Lees meer over WEM klasse >>