WRAN Virtual Horse Show


“In a nutshell”

 • Digitale Western wedstrijden via internet onder de WRAN!
 • Inschrijven via het WRAN wedstrijdsysteem op de website
 • Info en proefjes downloaden via Facebook
 • Een video maken van je proefje en insturen via internet
 • Wordt beoordeeld door een WRAN Erkende Jury
 • WRAN punten te verdienen

Lees hieronder verder…

 

Inleiding

Ook onder de WRAN worden er digitale wedstrijden georganiseerd waarbij je een video van je proef instuurt ter beoordeling door een WRAN Jury! Je vindt de evenementen (shows), informatie en uitslagen op de Facebookpagina WRAN Virtual Horse Show (https://www.facebook.com/wranvirtualhorseshow) en op de website van de WRAN. Hier kun je centraal alles vinden om mee te doen!

 

Wat kun je winnen?

Je kunt met deze virtuele wedstrijd WRAN punten verdienen zoals je gewend bent naast allerlei superleuke prijzen die de organisator van het evenement aanbiedt. Deze punten tellen mee voor de levelpromotie, WRAN Trophy en High Point Performance Horse (punten tellen niet mee voor de WRAN Champions competitie).

 

Hoe werkt het:

Je schrijft je in voor de virtuele wedstrijd zoals je gewend bent via de website van de WRAN. Onder ‘Inschrijven wedstrijden’ log je in en kun je de wedstrijd aanklikken.

Je video verstuur je via het evenement op de Facebookpagina, WRAN Virtual Horse Show.
Is je video te groot (max 25 mb via FB)? Dan mag je ook een ander platform gebruiken om je video in te sturen naar de organisator (YouTube, Dropbox, Google drive) laat dan natuurlijk wel even via een link via Facebook weten via welke weg je video binnen komt. Via de mail van de organisator kan ook.

 

Proefje en verder

De organisatie van de wedstrijd publiceert een week voor de sluitingsdatum de proeven van de onderdelen onder het evenement op de Facebookpagina. Je hebt dan een week om te oefenen en je video te maken van je proef. De onderdelen die uitgeschreven kunnen worden zijn Western Horsemanship, Showmanship at Halter en Ranch Riding. De andere onderdelen zijn uitgesloten omdat de omstandigheden m.b.t. hindernismateriaal en bodem teveel kunnen verschillen.

Stuur je video vóór de uiterste sluitingsdatum in. Je krijgt vervolgens als bevestiging, instructies voor betaling. Zodra je betaald hebt, via Tikkie of via bankoverschrijving wordt je inschrijving verwerkt. De jury beoordeel vervolgens jouw video.

De winnaars worden 3 dagen na de sluitingsdatum via de Facebook groep bekend gemaakt. Hierbij kan je video ook gepost worden.

 

Regels tbv de Virtual Horse Show

 • Ontbrekende (start)pion terwijl die wel op pattern stond: parcoursfout, 0-score
 • SSH:
  – bij inspectie móet er iemand omheen lopen als een jury, anders parcoursfout, 0-score
  – parcours dient zo afgelegd te worden alsof de persoon in de bak de jury is, die dient dus ook op de juiste plek te staan
 • De combinatie moet continu in beeld zijn
 • Andere ruiters mogen op de achtergrond rijden, maar niet door het gebied van de proef van de deelnemer, en niet storend door het beeld, dit ter beoordeling door de jury
 • Groeten mag achterwege blijven; als de opname start, start de proef en de beoordeling; als de opname eindigt, eindigt de proef
 • Voer je proef uit op een zand ondergrond (niet op gras)

Verder vragen we het volgende om tot een goede beoordeling te komen:

 • Positie waar vandaan opgenomen wordt, is opgegeven in pattern, en is verplicht, anders 0-score
 • Opnames in goede (HD) kwaliteit
 • Met het licht mee filmen (dus niet tegen de zon of tegen de ramen van de bak in), deelnemer moet de hele opname duidelijk in beeld zijn, dit ter beoordeling door de jury. Houdt hier rekening mee t.a.v. de startpositie van het pattern en de positie waarvandaan gefilmd moet worden
 • Als je filmt met een telefoon, direct beginnen vanuit landscape (Niet starten in portrait en de camera tijdens filmen naar landscape draaien)
 • Niet in/uitzoomen
 • Filmen vanaf stahoogte
 • Geluid: niet perse muziek, normale achtergrondgeluiden. Zeker geen muziek of geluiden achteraf inmonteren en er mag niet gesproken worden
 • Video moet continue en vloeiend doorlopen en mag niet bewerkt zijn: als stukjes ontbreken, of schokkerig verloop: 0-score
 • Filmpjes worden niet op internet gepubliceerd i.v.m. AVG; als een deelnemer zijn eigen filmpje wil publiceren, dan mag dat natuurlijk wel

Volg zoveel mogelijk de richtlijnen uit het WRAN Regelboek zoals je gewend bent op de wedstrijd voor je proef en uitrusting (ook wat betreft kleding). Maak het zo officieel mogelijk en maak er wat moois van!

Des te beter je video, des te beter kan de jury deze beoordelen!

 

Nog een paar aandachtspunten

 • Sluitingsdatum is niet altijd hetzelfde, wanneer nodig mag een organisatie hiervan afwijken. Let dus goed op de sluitingsdatum en op de uiterlijke inleverdatum van de video’s.
 • Een organisatie bepaald zelf of ze willen afwijken van de regels ten gunste van de deelnemer omtrent inleveren en inschrijven. Houd hier rekening mee, betaal en schrijf op tijd in, dan weet je zeker dat je mee kunt doen.
 • Als je toch niet mee kan doen of een video niet kan insturen, meld je dan af voordat het naar de jury gaat. Doe je dit te laat dan moet je helaas wel betalen.
 • Hetzelfde paard, in hetzelfde level en onderdeel starten, maar met een andere ruiter is niet toegestaan.
 • De regels omtrent Cap/Hoed blijven hetzelfde als bij ‘live’ wedstrijden. Kijk hiervoor in het regelboek. Dit geld ook voor de uitrusting en harnachement.
 • Betaling van de wedstrijd moet voor de sluitingsdatum, de video’s worden anders niet nagekeken.
 • Bezwaar maken tegen de uitslagen en/of puntentellingen kan enkel en alleen op de dag dat de uitslagen online komen. Mocht je hiertegen aan lopen stuur dan direct een mail naar wedstrijden@wran.nl. Na de dag van publicatie kunnen er geen aanpassingen meer gemaakt worden.
 • Bij het insturen van de video’s moet het startnummer, level en onderdeel vernoemd te worden.
 • De organisatie en de jury doen hun best om alles zo snel mogelijk te verwerken, helaas is dit wel iets meer werk dan bij ‘live’ wedstrijden. Heb dus een beetje geduld en wacht de uitslagen rustig af.

 

Tot slot

Veel plezier met het rijden van het proefje, uitvogelen hoe je zoiets in hemelsnaam filmt, lachen met je cameraman of vrouw en het lekker vaak over kunnen doen! (Wel een beetje om je paard denken hé 😉)

HAVE FUN!

 


 

Aanvullende voorwaarden

De regels van het WRAN regelboek worden zoveel mogelijk aangehouden, daar waar er uitzonderingen ontstaan door de aard van het evenement, ligt de finale beslissing bij het WRAN Bestuur over de uitkomst.
De jury kan een video ongeschikt bevinden voor beoordeling. Hierop kan een combinatie gediskwalificeerd worden.

 

Privacy statement

De deelnemer verklaart met het insturen van de inschrijving en video dat hij/zij de WRAN en de organisator nadrukkelijk toestemming verleent om deze video en bijbehorende persoonsgegevens tijdelijk ten behoeve van het evenement op te slaan en te bekijken. Zo nodig kan de video gepubliceerd worden op sociale media. Bij publicatie kunnen ook de naam van de deelnemer en de naam van het paard vermeld worden. Overige persoonsgegeven worden hierbij niet gepubliceerd.
De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de toestemming van het filmen van andere personen, paarden, eigendommen en voor het filmen op de locatie die zichtbaar zijn op de video.
De WRAN en de organisator verklaren zorgvuldig om te gaan met de persoonsgegevens en de video van de deelnemers, en deze niet langer op te slaan dan nodig in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).