WRAN Virtual Horse Show


“In a nutshell”

 • Digitale Western wedstrijden via internet onder de WRAN!
 • Inschrijven via het WRAN wedstrijdsysteem op de website
 • Info en proefjes downloaden via Facebook
 • Een video maken van je proefje en insturen via internet
 • Wordt beoordeeld door een WRAN Erkende Jury
 • WRAN punten te verdienen
 • Startvoucher voor gratis ‘echte’ start te winnen
  Lees hieronder verder…

 

Inleiding

In deze bijzondere tijd kunnen we helaas geen wedstrijden rijden maar veel mensen kunnen gelukkig nog wel trainen met hun paard. Dus kun je ook een proefje rijden en deze filmen!

Ook onder de WRAN worden er digitale wedstrijden georganiseerd waarbij je een video van je proef instuurt ter beoordeling door een WRAN Jury! Je vindt de evenementen (shows), informatie en uitslagen op de Facebookpagina WRAN Virtual Horse Show (https://www.facebook.com/wranvirtualhorseshow) en op de website van de WRAN. Hier kun je centraal alles vinden om mee te doen!

 

Wat kun je winnen?

Je kunt met deze virtuele wedstrijd WRAN punten verdienen zoals je gewend bent naast allerlei superleuke prijzen die de organisator van het evenement aanbiedt. Deze punten tellen mee voor de levelpromotie, WRAN Trophy en High Point Performance Horse (punten tellen niet mee voor de WRAN Champions competitie). Ook kun je bij elke WRAN Virtuele Show een ‘Startvoucher’ winnen voor een echte show (eerste plaatsing), wanneer deze weer uitgeschreven worden. Deze voucher geeft je een gratis start op een WRAN Erkende show naar keuze (inclusief het NK)!

 

Hoe werkt het:

Je schrijft je in voor de virtuele wedstrijd zoals je gewend bent via de website van de WRAN. Onder ‘Inschrijven wedstrijden’ log je in en kun je de wedstrijd aanklikken.

Je video verstuur je via het evenement op de Facebookpagina, WRAN Virtual Horse Show.
Is je video te groot (max 25 mb via FB)? Dan mag je ook een ander platform gebruiken om je video in te sturen naar de organisator (YouTube, Dropbox, Google drive) laat dan natuurlijk wel even via een link via Facebook weten via welke weg je video binnen komt. Via de mail van de organisator kan ook.

 

Proefje en verder

De organisatie van de wedstrijd publiceert een week voor de sluitingsdatum de proeven van de onderdelen onder het evenement op de Facebookpagina. Je hebt dan een week om te oefenen en je video te maken van je proef. De onderdelen die uitgeschreven kunnen worden zijn Western Horsemanship, Showmanship at Halter en Ranch Riding. De andere onderdelen zijn vooralsnog uitgesloten omdat de omstandigheden m.b.t. hindernismateriaal en bodem teveel kunnen verschillen.

Stuur je video vóór de uiterste sluitingsdatum in. Je krijgt vervolgens als bevestiging, instructies voor betaling. Zodra je betaald hebt, via Tikkie of via bankoverschrijving wordt je inschrijving verwerkt. De jury beoordeel vervolgens jouw video.

De winnaars worden 3 dagen na de sluitingsdatum via de Facebook groep bekend gemaakt. Hierbij kan je video ook gepost worden.

 

Instructies voor de video:

Volg zoveel mogelijk de richtlijnen uit het WRAN Regelboek zoals je gewend bent op de wedstrijd voor je proef en uitrusting (ook wat betreft kleding). Maak het zo officieel mogelijk en maak er wat moois van!

Verder vragen we het volgende om tot een goede beoordeling te komen:

 • De video mag niet bewerkt zijn en moet doorlopen (niet geknipt/geplakt e.d.)
 • Zorg voor voldoende beeldkwaliteit (genoeg resolutie om te kunnen beoordelen)
 • Film vanuit het perspectief en locatie van de jury (stahoogte) net zoals op een echte show, óf vanaf waar in de proef is aangegeven
 • Film in landscape modus (dus plat met je smartphone)
 • Er mag niet gesproken worden op de video maar er moet wel volume aanwezig zijn
 • Zorg dat de combinatie continue in beeld is, niet te ver maar zoom ook niet teveel in
 • Houdt rekening met lichtinval e.d.
 • Voer je proef uit op een zachte ondergrond

Des te beter je video, des te beter kan de jury deze beoordelen!

 

Tot slot

Veel plezier met het rijden van het proefje, uitvogelen hoe je zoiets in hemelsnaam filmt, lachen met je cameraman of vrouw en het lekker vaak over kunnen doen! (Wel een beetje om je paard denken hé 😉)

HAVE FUN!

 


 

Aanvullende voorwaarden

De regels van het WRAN regelboek worden zoveel mogelijk aangehouden, daar waar er uitzonderingen ontstaan door de aard van het evenement, ligt de finale beslissing bij het WRAN Bestuur over de uitkomst.
De jury kan een video ongeschikt bevinden voor beoordeling. Hierop kan een combinatie gediskwalificeerd worden.

 

Privacy statement

De deelnemer verklaart met het insturen van de inschrijving en video dat hij/zij de WRAN en de organisator nadrukkelijk toestemming verleent om deze video en bijbehorende persoonsgegevens tijdelijk ten behoeve van het evenement op te slaan en te bekijken. Zo nodig kan de video gepubliceerd worden op sociale media. Bij publicatie kunnen ook de naam van de deelnemer en de naam van het paard vermeld worden. Overige persoonsgegeven worden hierbij niet gepubliceerd.
De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de toestemming van het filmen van andere personen, paarden, eigendommen en voor het filmen op de locatie die zichtbaar zijn op de video.
De WRAN en de organisator verklaren zorgvuldig om te gaan met de persoonsgegevens en de video van de deelnemers, en deze niet langer op te slaan dan nodig in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).