Wedstrijden starten


Alle ruiters die WRAN wedstrijden willen starten moeten lid zijn van de WRAN. Bent u dit nog niet ga dan naar ‘Lid worden‘.

 

1. Tarieven

De tarieven voor het lidmaatschap zien er als volgt uit:

 •  Jeugdlid (jeugdlid) €40,-
 •  Volwassen lid (vanaf 19 jaar) €55,-
 •  Inschrijfgeld (éénmalig) €15,-
 •  Startlicentie €10,00

Wat voor lidmaatschap je ook kiest, jeugd of volwassen, zorg dat je alles hebt aangevraagd minstens een maand vooraf aan de wedstrijd die je wilt starten, omdat er voldoende tijd nodig is om de inschrijving en de betaling te verwerken. Doe je de aanvraag binnen een maand van de wedstrijd dan kunnen wij niet garanderen dat alles op tijd geregeld is, een aanvraag indienen verplicht je wel tot betalen. Op de show zelf kan je geen lid worden en geen startlicentie aanschaffen.

 

2. Startlicentie

Een startlicentie krijgt u automatisch wanneer u lid wordt van de WRAN. De startlicentie is één jaar geldig en zal gelijk lopen met het lidmaatschap. De startlicentie geeft het recht om aan alle WRAN-wedstrijden deel te nemen, ongeacht het aantal paarden. Er is geen limiet aan het aantal paarden.

 

3.  Deelname aan WRAN erkende D-show

Ben je niet van plan om regelmatig bij de WRAN te starten, of wil je het eerst gewoon eens een keer proberen alvorens lid te worden dan kan dat. Voor deelname aan een D-show is lidmaatschap van de WRAN namelijk niet nodig. D-shows worden verreden volgens de WRAN regels en gejureerd door een WRAN jury. Maar op een D-show kunnen geen punten worden verdiend.

 

4. Niet Rijdend lid

Het is ook mogelijk om niet-rijdend lid te worden. Er hoeft dan niet voor de startlicentie betaald te worden. Als je niet-rijdend lid wilt worden, vul dit dan in bij de opmerkingen op het lidmaatschapsformulier.

 

5. Registreren van uw paard

Stuur een e-mail naar leden@wran.nl met daarin:

 •  Een kopie van het registratiepapier van uw paard of een kopie van het paspoort, zodat de juiste informatie over het paard opgeslagen kan worden. Dit is éénmalig. Als het paard geregistreerd is, blijft het in het softwaresysteem aanwezig. Ook voor alle andere paarden die u start, is het van belang eerst het registratiepapier of een kopie van het paspoort op te sturen.

 

6. Inschrijven en starten

Met uw startlicentie kunt in inloggen in het WRAN-wedstrijdprogramma. Leden zullen, om in te schrijven voor wedstrijden, toegang krijgen tot het systeem door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam zal bestaan uit uw e-mailadres en het wachtwoord wordt door het WRAN-systeem toegestuurd. Het is van belang dat de WRAN het juiste e-mailadres heeft, omdat dit uw gebruikersnaam zal zijn.

Je kunt je inschrijven voor wedstrijden wanneer het onderstaande geregeld is:

 • Je bent lid;
 • Je hebt je lidmaatschap en startlicentie betaald;
 •  Je paard is geregistreerd;
 •  De levelindeling van de combinatie is door het WRAN-wedstrijdsecretariaat bevestigd.

 

Als je voor de eerste keer wilt inschrijven voor een wedstrijd in het nieuwe systeem, doe je het volgende:

 1. Je gaat naar onze website www.wran.nl . Bovenaan zie je de tab “Inschrijven wedstrijd” waar je op klikt. Bij de gewenste wedstrijd klik je op het meest rechtse icoontje (het 2e en laatste icoontje). Je komt dan in het gedeelte voor inschrijven van die wedstrijd. Je vult je e-mailadres in en klikt op “Wachtwoord vergeten”. Je krijgt een wachtwoord toegestuurd. Dit wachtwoord kan bij de ongewenste mail terechtkomen en kan alleen via een PC of laptop opgehaald worden.
 2. Je gaat weer naar de website en klikt op Inschrijven wedstrijd. Nu kan je inschrijven voor de wedstrijd met je e-mailadres en wachtwoord.

 

7.  Soorten WRAN shows

Een A show is het Nederlands kampioenschap.

Een B show is een show waarin alle onderdelen die de WRAN kent worden uitgeschreven in alle klassen. Een B show is altijd double judged, d.w.z. 2 juryleden die samen zorgen voor 1 uitslag.  De punten die je verdient in deze show worden met 2 vermenigvuldigd. Een B show wordt altijd gehouden op een accommodatie met een bodem die geschikt is voor de reining en met een overdekte inrijbak en een overdekte showarena. De afmetingen van de showarena staat bij de informatie over de show.

Een C show is een show waarin een aantal verplichte onderdelen wordt uitgeschreven eventueel aangevuld met een of meer optionele onderdelen. Een C show in de maanden oktober t/m maart moet gehouden worden op een accommodatie die minstens een binnenbak heeft. Reining mag alleen uitgeschreven worden als de bodem daarvoor geschikt is. De show kan single of double judged zijn, maar er is maar een keer punten te verdienen.

Een D show is een show waarin alleen de klassen L5, L4 en L3 worden uitgeschreven. Een D show in de maanden oktober t/m maart moet gehouden worden op een accommodatie die minstens een binnenbak heeft. Op de show kunnen geen punten verdiend worden en de show moet een educatief karakter hebben. Lidmaatschap is niet nodig om deel te kunnen nemen aan een D show.

Naast de standaardonderdelen heeft de organisatie de keus om extra onderdelen uit te schrijven in de klasse L4 t/m L1. Bij deze onderdelen kunnen bekers of goederen worden gewonnen, maar nooit geld.

De WEM onderdelen gaan altijd om geld en mag worden uitgeschreven voor ruiters in de L2 en L1. De bedragen die worden gewonnen worden door de WRAN bijgehouden in een apart klassement.

 

8. Punten 

Punten worden behaald door de combinatie van ruiter en paard. De behaalde punten worden vastgelegd in het WRAN-wedstrijdprogramma en gekoppeld aan de combinatie. Op de pagina ‘WRAN Competitie‘ kunnen wedstrijdruiters hun behaalde punten per combinatie inzien van het huidig seizoen. Op de ‘Promotielijst‘ is het totaal aan punten zichtbaar wat een combinatie heeft behaald in hun huidige level. En op de ‘Trophylijst‘ wordt het volledige totaal aan punten van de ruiter getoond. Daarnaast is er nog een overzicht waarop te zien hoeveel punten een paard heeft verdiend, deze heet de ‘High Point Performance Horse lijst‘.

 

9. Paardenpaspoort 

Het is van belang dat u altijd uw paardenpaspoort op een wedstrijd kunt tonen. In het paspoort moeten de entingen zijn bijgehouden. Op vertoon van een correct ingevuld paardenpaspoort krijgt u toestemming op de wedstrijd te starten. Het advies aan u is dan ook om eerst op het secretariaat de benodigde zaken af te handelen voordat u verder, met paard, het wedstrijdterrein betreedt.

 

10. Tips

Lever je startnummers weer in na de wedstrijd (of na het laatste onderdeel dat je gaat rijden) en je krijgt de borg retour (als er borg gevraagd wordt). Maar ook als er geen borg wordt gevraagd, lever dan toch je startnummers in. Dit scheelt de WRAN kosten en is ook nog eens beter voor het milieu.

Als je eenmaal ingeschreven bent voor een wedstrijd en je hebt vragen, of je wilt wat wijzigen, neem dan contact op met de organisatie en niet met het WRAN-wedstrijdsecretariaat.

Een ruiter kan geen nieuwe wedstrijd starten wanneer er nog rekeningen open staan van eerdere wedstrijden waarvoor men zich had ingeschreven. Zorg er dus voor dat er geen rekeningen open blijven staan.