WRAN NK 2023 was a succes!


De WRAN Dutch Open 2023

 

Wederom dit jaar bij het Keelven te Someren, kwamen de meest fanatieke wedstrijd WRAN leden om te starten op de WRAN Dutch Open. Om mee te doen in de uitdagende proeven, de gezelligheid, een toplocatie op het meeste allround westernpaardensport evenement van het jaar waar iedere ruiter met elke ras paard welkom is.

 

Van vrijdag tot en met zondag waren de klassen goed gevuld. Hoewel een dag minder als vorig jaar, was het programma hierdoor wat voller en was het ook leuker voor kijkers. Zoals meestal waren vooral de Ranch Riding, Trail en Ranch Trail de meeste gevulde klassen, waarbij de L3 het meest vertegenwoordigd is.

Op zaterdagavond was er weer een zeer gezellige gezamenlijke BBQ in de mooie horeca gelegenheid bij de locatie waar iedereen op kon inschrijven. Ook de sponsoren waren hiervoor uitgenodigd en aanwezig.

 

Er waren een aantal stands aanwezig voor showkleding en benodigdheden opgezet bij het publiekgedeelte van de hoofdbak, die dit jaar gescheiden was van het inrij-gedeelte voor de paarden.

Fotograaf Marlies Trap was ook weer fanatiek aan schieten gedurende de show (foto’s te bestellen). Een uitbreiding ten opzichte van vorige jaren was de livestream en videodienst voor de hele show door Paardenfilms.nl. De livestream was van goede kwaliteit en daarmee zeer goed te volgen voor publiek thuis. Ook kon elke deelnemer zijn video van de proef gemakkelijk via een QR code downloaden in goede kwaliteit.

 

Op zaterdagavond werden ook de jaarlijkse WRAN Champions uitgereikt. Een flink aantal mensen had weer een prachtige buckle of oorkonde gewonnen. Aansluitend hieraan werd er afscheid genomen van showmanager Frans Olyhoek die dit jaar voor het laatste aanwezig was. Frans legt na ruim 20 jaar actief betrokken te zijn bij de WRAN zijn functie als bestuurslid neer. We danken Frans natuurlijk voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid!

 

Natuurlijk was ieder, van organisatie tot en met deelnemers weer erg blij met alle sponsering van bedrijven voor de show. Er waren voor elke klasse leuke prijzen gesponsord, van halsters tot supplementen, showspullen en noem maar op. Ook kreeg sowieso elke deelnemer een presentje voor deelname. Natuurlijk noemen we ook even de zeer gulle hoofdsponsor; Adex groep, waar zonder hun bijdrage aan de organisatie het evenement niet mogelijk zou zijn.

 

Over het algemeen ging de organisatie vloeiend. Hoewel er natuurlijk altijd puntjes zijn waar voor volgende jaar op verbetering wordt gemikt. De tijden en planning ging overal op schema en de logistiek in de inrijbak ging vlekkeloos. Ook was alles voor de paarden in de stallen op en top geregeld, mede door de topinzet van medewerkers van het Keelven. Paardenwelzijn stond daarbij ook overal weer voorop!

Zo was er wel op vrijdag een puntje met de douche en toiletwagen wat niet helemaal goed ging en was er op een zondag een miscommunicatie voor wat betreft een proefje voor een jeugdonderdeel. Dat zal volgende jaar vast beter gaan.

 

Reacties van deelnemers, grooms, vrijwilligers en thuisblijvende livestream kijkers waren allemaal overwegend positief en houden de motivatie voor de organisatie erin om alvast te richten op de Dutch Open voor volgende jaar, tot dan!